Wil jij ook prachtige wenkbrauwen, maar heb je geen zin, tijd of kennis om dit elke keer zelf weer te moeten verzorgen? Denk dan eens aan het inzetten van microblading. Zo kun je elke ochtend wakker worden met de perfecte wenkbrauwen, zonder hier iets voor te hoeven doen!
Wat is microblading
Microblading is een vorm van permanente make-up waarbij een handgereedschap met verschillende kleine naaldjes/mesjes wordt gebruikt om pigmenten in de huid aan te brengen. De resultaten zijn zeer natuurlijk ogende, haarachtige streken die één tot drie jaar kunnen blijven zitten. De procedure is populair bij mensen met schaarse wenkbrauwen en toch die volheid en vorm willen toevoegen. Maar natuurlijk ook bij mensen die geen tijd of zin hebben om hiermee aan de slag te gaan!
Voor wie is het geschikt?
Microblading is een semi-permanente schoonheidsbehandeling die voor veel mensen geschikt is. Het is geweldig voor mensen met dunne of vlekkerige wenkbrauwen, omdat de behandeling kan helpen om ze op te vullen en ze er voller uit te laten zien. Microblading is ook perfect voor mensen die de vorm van hun wenkbrauwen willen veranderen, omdat het kan helpen om een meer gedefinieerde boog of vorm te creëren.
Ook voor mensen die met de vreselijke ziekte kanker te maken hebben, kan microblading een super oplossing zijn om na/tijdens de chemotherapie toch erg mooie wenkbrauwen te hebben. Overleg dit echter wel even met je arts, alvorens je hier verder mee gaat!
Risico’s van microblading
Het is belangrijk om de risico’s van microblading te kennen voordat je het laat doen. Mogelijke bijwerkingen zijn een infectie, littekens of verkleuring van de huid, allergische reacties en zelfs permanente schade als het niet goed gebeurt. Het is belangrijk dat je goed onderzoek doet naar hij of zij die de microblading zal doen en zorg ervoor dat deze ervaring heeft met het uitvoeren van de procedure. Vraag bijvoorbeeld referenties op, of vraag familie en vrienden waar zij het eventueel hebben laten uitvoeren.
Microblading procedure
Het proces zelf begint met een consultatie om te bespreken wat je van het resultaat verwacht, wat je kunt verwachten en hoe het uitgevoerd wordt. Vervolgens tekent de specialist de gewenste vorm voordat hij het te behandelen gebied verdooft. Een handgereedschap wordt gebruikt om fijne haarachtige strepen te maken die gevuld zijn met pigmentkleur. De procedure kan tot twee uur duren, waarna je wenkbrauwen perfect in vorm moeten zijn. Maar daar houdt het nog niet op, je zult vanaf dat moment na moeten denken over de nazorg van de wenkbrauwen!
Nazorg microblading
Nadat de microblading procedure is voltooid, is het belangrijk om de juiste nazorg instructies van de specialist op te volgen. Dit omvat het schoonhouden van het gebied en het vermijden van contact met water of make-up voor ten minste een week.Je kunt ook wat roodheid, jeuk of irritatie ervaren na de procedure. Het beste is om er dus zo weinig mogelijk aan te zitten en het goed te laten rusten.
Microblading kan zorgen voor mooie, natuurlijk ogende wenkbrauwen met langdurige resultaten. Het is echter belangrijk dat je de risico’s begrijpt en dat jij je op je gemak voelt bij de salon voordat je deze procedure laat uitvoeren. Met de juiste zorg en onderhoud kan microblading je helpen de perfecte wenkbrauwen te krijgen en behouden.
Microblading resultaat
Nu je weet hoe microblading in z’n werk gaat, wil je natuurlijk ook zien hoe dit bij anderen tot een resultaat is gekomen. Hieronder vind je voorbeelden van verschillende mensen waarbij microblading is toegepast.
[ Binnenkort beschikbaar ]
Kosten van microblading
Een microblading behandeling is uiteraard niet gratis. De prijs hiervan verschilt per salon, persoon waar je het laat uitvoeren en wat je precies gaat laten doen. Overleg dit dus eerst goed met de locatie waar je het wil laten doen. Een gemiddelde behandeling kost ongeveer tussen de 250 euro en 300 euro. Het blijft zo’n 1 tot 2 jaar zitten, afhankelijk van je onderhoud en levenswijze. Dus je bespaart hiermee wel weer op andere make-up én tijd!
Microblading salons en locaties
Nu je weet hoe microblading werkt, wat het is, wat de risico’s zijn en wat voor resultaat je kunt verwachten, wil je natuurlijk weten waar je deze behandeling kunt laten uitvoeren. Wij hebben een overzicht van salons in Nederland gemaakt, waarbij microblading behandelingen worden uitgevoerd. Kijk daarom snel welke salons en locaties bij jou in de buurt zitten, wat voor recensies ze hebben en natuurlijk wat voor tarief ze hiervoor rekenen!
[ Binnenkort beschikbaar ]
Veelgestelde vragen
Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over microblading. Zit je zelf nog met vragen, laat deze dan achter in de reacties en wie weet kunnen wij of andere bezoekers je helpen met het beantwoorden hiervan!
Wat is microblading?
Microblading is een relatief nieuwe, handmatige tatoeagetechniek die wordt gebruikt om schaarse wenkbrauwen op te vullen. Hierbij worden met een klein mesje zeer fijne lijntjes gemaakt die op natuurlijke haartjes lijken.
Wat zijn de voordelen van microblading?
Er zijn een paar voordelen van microblading. Eén, het ziet er natuurlijk uit. Twee, het vlekt niet en slijt niet snel. En drie, het is semi-permanent, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat het na verloop van tijd niet vervaagt.
Wat is het proces van microblading?
Microblading is een relatief nieuwe procedure die steeds populairder wordt. Het is een vorm van tatoeëren waarbij zeer fijne naaldjes worden gebruikt om haarachtige streken te maken om de wenkbrauwen mooier te maken. Het proces duurt meestal ongeveer twee uur, en de resultaten kunnen tot drie jaar aanhouden.
Hoe lang duurt de microblading procedure?
De microblading procedure duurt meestal ongeveer twee uur, afhankelijk van de salon, specialist en klant.
Wat zijn de risico’s van microblading?
Er zijn zeer weinig risico’s verbonden aan microblading, maar het is altijd belangrijk een professional te raadplegen om er zeker van te zijn dat je je volledig bewust bent van de risico’s en voordelen. Enkele mogelijke risico’s zijn infectie, littekens en pigmentveranderingen. Deze risico’s zijn echter relatief zeldzaam en kunnen meestal worden vermeden als je een gekwalificeerde en ervaren specialist kiest.