Lippigmentatie

Lippigmentatie is een proces waarbij kleur wordt toegevoegd aan de lippen om ze een meer permanente look te geven. Dit wordt gedaan door met een naald pigment aan de lippen toe te voegen, en kan één tot drie jaar blijven zitten.

De meest gebruikelijke methode is met een machine, die met een kleine naald in de huid dringt en het pigment in de bovenste huidlaag aanbrengt. Er zijn risico’s verbonden aan deze procedure, zoals infectie en littekens, dus het is belangrijk om een specialist te raadplegen voordat je besluit hiermee door te gaan. Lees snel verder!

Wat is lippigmentatie

Permanente make-up lippigmentatie is een cosmetische procedure waarbij pigment in de huidlaag wordt aangebracht om een permanente lipkleur te creëren. Het pigment wordt meestal met een naald aangebracht, en de resultaten kunnen jaren meegaan.

Permanente make-up heeft vele voordelen, waaronder een natuurlijke en consistente uitstraling. Ook hoef je minder vaak per dag lipproducten aan te brengen, wat op de lange termijn tijd en geld kan besparen. Bovendien kan het mensen met verkleuringen of asymmetrische lippen dekking bieden, waardoor hun lippen er voller en evenwichtiger uitzien.

Voor wie is het geschikt

Permanente lippigmentatie is geschikt voor een verscheidenheid aan mensen. We hebben voor jou hieronder een lijstje gemaakt:

 • asymmetrische lippen
 • correctie van een hazenlip/schisis
 • vale/bleke lippen
 • donkere lippen oplichten/lip enlightment
 • voor degene die hun contouren van hun lippen kwijt zijn door fillers of Herpesvirus
 • smalle lippen

Hoe ziet het lippigmentatie proces eruit

Een permanente make-up lippigmentatiebehandeling kan verschillende resultaten opleveren, afhankelijk van de look die je wil bereiken. Sommige mensen kiezen voor een heel natuurlijke lipkleur, terwijl anderen misschien iets dramatischer willen. De behandeling begint over het algemeen met een consult waarin de specialist het gewenste resultaat bespreekt en je helpt de juiste kleur passend voor jouw huidskleur te kiezen.

Zodra je een kleur hebt gekozen, begint de specialist met de behandeling door je lippen te omlijnen met een potlood. Dit helpt ervoor te zorgen dat het lippigment gelijkmatig wordt aangebracht. Vervolgens brengt de specialist het pigment aan met een naaldachtig instrument. Je kunt een licht prikkelend gevoel hebben wanneer het pigment wordt aangebracht. Tot slot sluit de specialist het pigment in met een vochtinbrengende balsem.

De hele behandeling duurt meestal ongeveer een uur, en je kunt verwachten dat je onmiddellijk resultaat ziet. De uiteindelijke resultaten zijn zichtbaar na ongeveer twee weken, wanneer het pigment de tijd heeft gehad om zich in je huid te nestelen.

Nazorg van lippigmentatie

De nazorg voor permanente make-up lippigmentatie is zeer belangrijk om het resultaat van je behandeling zo goed mogelijk te behouden. Je moet de onderstaande stappen volgen gedurende de eerste twee weken na de behandeling:

 1. Houd je lippen gehydrateerd door een lippenbalsem of vochtinbrengende crème te gebruiken.
 2. Breng geen make-up of lippenstift op je lippen aan.
 3. Drink geen hete dranken en rook liever niet.
 4. Eet geen dingen die vlekken kunnen veroorzaken, zoals bessen of donkergekleurde dranken.
 5. Als je een zwelling of bloeding ervaart, neem dan onmiddellijk contact op met je salon of arts.

Overleg uiteraard ook met de specialist waar je het laat uitvoeren, wat voor nazorg regels je voor jezelf zou moeten opleggen. Zij kunnen je hier uiteraard goed bij helpen.

Kosten van lippigmentatie

Nu je weet wat lippigmentatie inhoudt, wil je vast ook weten wat jou dit zou gaan kosten. De prijzen verschillen uiteraard van waar je ze laat zetten, welke salon of specialist en wat je precies wil. Maar je kunt uitgaan van een minimum van 400 euro voor het laten plaatsen van lippigmentatie. Daar komt bij sommige salons/specialisten dan nog de nazorg en/of nabehandeling bij.

Lippigmentatie specialisten en salons

Niet elke salon zal je kunnen helpen met het plaatsen van lippigmentatie, daarom is het belangrijk dat je écht op zoek gaat naar een specialist bij jou in de buurt. Wij hebben een overzicht gemaakt van een groot aantal salons in Nederland waar je terecht kunt voor lippigmentatie. Kijk snel wat voor kwaliteit ze leveren ten tegen welk tarief!

[ Binnenkort beschikbaar ]

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over lippigmentatie. Zit je zelf nog met vragen, laat deze dan achter in de reacties en wie weet kunnen wij of andere bezoekers je helpen met het beantwoorden hiervan!

Wat is permanente make-up lippigmentatie?

Permanente make-up lip pigmentatie is een proces waarbij pigment in de lippen wordt geïnjecteerd om een permanente lipkleur te creëren. Het proces kan worden gebruikt om de natuurlijke kleur van de lippen te verbeteren of om een nieuwe kleur te creëren.

Hoe wordt lippigmentatie gedaan?

Bij lippigmentatie worden eerst de contouren van de lippen getekend met een liner. Daarna vult de specialist de lippen in met een pigment dat lichter of donkerder is dan de natuurlijke lipkleur.

Wat zijn de risico’s van lippigmentatie?

Er bestaat een risico van infectie door het gebruik van naalden in het proces van permanente make-up lippigmentatie. Er is ook een risico op verkleuring of andere nadelige effecten. Het is belangrijk om naar een gerenommeerde en ervaren specialist te gaan om deze risico’s te minimaliseren.

Zijn er bijwerkingen van permanente make-up lippigmentatie?

Er zijn geen bijwerkingen bekend van permanente make-up lippigmentatie. Maar zoals bij elk soort cosmetische ingreep is het altijd het beste om een professional te raadplegen voordat je de behandeling ondergaat.

Hoeveel kost permanente make-up lippigmentatie?

De kosten van permanente make-up lippigmentatie kunnen variëren, afhankelijk van de specialist en de locatie-salon. Over het algemeen is het echter een relatief betaalbare procedure, startend bij een bedrag van 400 euro.

Plaats een reactie