Permanente make-up

Permanente make-up, ook bekend als cosmetische tatoeage, is een vorm van tatoeëren die wordt gebruikt om het uiterlijk van wenkbrauwen, lippen en ogen te verbeteren. Permanente make-up verschilt van traditionele tatoeages doordat er kleuren worden gebruikt die speciaal zijn gekozen om er op de huid natuurlijk uit te zien. Het kan ook worden gebruikt om littekens of oneffenheden te bedekken.

Permanente make-up bestaat al eeuwen en werd oorspronkelijk gebruikt door vrouwen die permanente eyeliner, lipliner en andere soorten make-up wilden. Tegenwoordig wordt permanente make-up steeds populairder bij zowel mannen als vrouwen. Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor permanente make-up: sommige mensen vinden het moeilijk om traditionele cosmetica elke dag correct aan te brengen; anderen hebben allergieën of huidgevoeligheden die het moeilijk maken om conventionele cosmetica te dragen; weer anderen hebben gewoon geen tijd om hun make-up elke dag aan te brengen.

PMU wenkbrauwen (microblading)

Permanente make-up voor wenkbrauwen is een cosmetische procedure waarbij met een naald kleur in de huid wordt aangebracht om het uiterlijk van haartjes te creëren, ook wel microblading genoemd. Permanente make-up kan ook worden gebruikt om littekens of oneffenheden op de huid op te vullen. De resultaten kunnen één tot vijf jaar aanhouden, afhankelijk van het type pigment dat wordt gebruikt, hoe diep het in de huid wordt gespoten en hoe goed jij je wenkbrauwen daarna verzorgt.

PMU lippen

Permanente make-up voor lippen kan het uiterlijk van dunne of ongelijke lippen verbeteren, en kan ook worden gebruikt om gebreken te corrigeren, zoals asymmetrie of littekens. De resultaten van permanente make-up voor de lippen zijn langdurig, maar niet permanent.

De kosten van permanente make-up voor de lippen variëren afhankelijk van het gebied en de complexiteit van de procedure, maar liggen meestal rond de 400 tot 800 euro. De procedure duurt meestal minder dan een uur, en de meeste mensen hebben slechts één behandeling nodig om het gewenste resultaat te bereiken.

PMU Eyeliner

Permanente make-up eyeliner is een cosmetische procedure waarbij pigment in de huid rond de ogen wordt geïnjecteerd om een gedefinieerde lijn te creëren. Het staat ook bekend als permanente eyeliner. In tegenstelling tot traditionele eyeliner, die na verloop van tijd kan vervagen, gaat permanente make-up eyeliner met de juiste verzorging jarenlang mee. De resultaten zijn natuurlijk en zeer aanpasbaar, waardoor het een ideale keuze is voor mensen die hun uiterlijk willen verbeteren zonder elke dag met hun make-up bezig te zijn.

Cursus of opleiding PMU

Als je overweegt om permanente make-up te leren, staat je een spannende reis te wachten. De cursus of opleiding PMU leert je alles wat je moet weten over het proces. Maar waar kun je deze cursus of opleiding volgen en wie zijn er aan te raden? Wij helpen je graag met ons overzicht. We behandelen ook wat je kunt verwachten nadat je opleiding is voltooid.

Permanente make-up salons

Bij een permanente make-up salon kun je elke gewenste behandeling krijgen, van eyeliner en wenkbrauwen tot lipliner en blush. Je kunt ook kiezen uit een breed scala aan kleuren, zodat je de perfecte tint voor jouw huidskleur kunt vinden. De meeste salons bieden gratis consult aan, dus maak van deze gelegenheid gebruik en stel zoveel mogelijk vragen voordat je een beslissing neemt. Maar bij welke salons kun je uiteindelijk terecht? Wij helpen je graag met een compleet overzicht van salons en bijbehorende tarieven!

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over permanente make-up. Zit je zelf nog met vragen, laat deze dan achter in de reacties en wie weet kunnen wij of andere bezoekers je helpen met het beantwoorden hiervan!

Hoeveel kost permanente make-up?

De kosten van permanente make-up variëren afhankelijk van de procedure, welke salon en de locatie. Over het algemeen kost het echter tussen de 400 en 1500 euro.

Wat is het verschil tussen permanente make-up en tatoeages?

Permanente make-up is een soort tatoeage die met een naald op de huid wordt aangebracht. Het wordt gebruikt om de ogen, lippen en wenkbrauwen mooier te maken. Tatoeages worden aangebracht met een machine die inkt in de huid spuit.

Is permanente make-up waterproof?

Als je net je permanente make-up hebt laten aanbrengen, kun je eerst beter uit zowel de zon als het water blijven, om ervoor te zorgen dat het goed blijft zitten. Twijfel je verder over het waterproof zijn van je PMU, overleg met de salon waar je het hebt laten zetten!

Vervaagt permanente make-up na verloop van tijd?

Permanente make-up vervaagt na verloop van tijd. Het pigment breekt uiteindelijk af en de kleur begint te veranderen. Daarom is het belangrijk om regelmatig bij te werken.

Zijn er risico’s verbonden aan het laten aanbrengen van permanente make-up?

Er is altijd enig risico verbonden aan elk type medische procedure, maar de risico’s van permanente make-up zijn minimaal. Permanente make-up wordt in een steriele omgeving aangebracht en maakt gebruik van veilige, goedgekeurde pigmentkleuren. Zoals bij elke schoonheidsbehandeling is het belangrijk om naar een gekwalificeerde professional te gaan om de beste resultaten te garanderen.

Plaats een reactie